Verslaving

Als je verslaafd bent, dan kan je ergens niet meer mee stoppen. Je verslaving is dan ook één van de belangrijkste dingen in je leven. Soms is dit zo belangrijk geworden dat je jouw familie, vrienden of je werk vergeet.

Bij een verslaving ben je afhankelijk, van wat je gebruikt (alcohol, drugs, medicijnen, eten) of van wat je doet (seks, gamen, gokken). En dit alles richt veel schade aan. Zo bouw je schulden op omdat je de verslaving niet meer kunt betalen of je raakt familie, vrienden of zelfs je baan kwijt.

Signalen van een verslaving zijn:

  • je gebruikt meer dan dat je oorspronkelijk van plan was,
  • je gebruikt vaker dan dat je eerst van plan was,
  • je geeft heel veel geld, zelfs als je blut bent,
  • je bent er veel mee bezig, ook in je hoofd,
  • als je niet gebruikt dan heb je last van ontwenningsverschijnselen,
  • door je verslaving raak je mensen uit je omgeving kwijt.

Wil je echt stoppen?
Als je echt zelf wilt gaan stoppen. Omdat het niet goed is voor je. Maar ook als je omgeving, je familie, je vrienden, je partner er aan onder door gaan. Je kunt je ook schuldig voelen als je gebruikt. Dan is het verstandig om wat aan je verslaving te gaan doen.

Behandeling
Slechts een heel klein gedeelte van alle mensen die verslaafd zijn, zoekt hiervoor hulp. En vaak doen ze dit pas als ze al een hele lange tijd verslaafd zijn. Vaak heeft de verslaving dan al heel veel gesloopt. Vaak ook na een lange periode van ontkenning van de verslaving. Dat is zonde, want er zijn goede methodes om je verslaving te behandelen. En om goed te kunnen herstellen helpt het, als je op tijd hulp in kunt roepen. Stop met aarzelen, neem contact met mij op. Want een verslaving overwin je zelden alleen.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Ik help je graag op weg.