Burn-out

Iedereen heeft wel eens de behoefte om het leven te pauzeren. Om even helemaal niets te hoeven doen.

Bij een burn-out kun je niet meer door zoals je dat wel gewend bent. Je bent uitgeput, je hebt pijn in je lichaam, vergeet veel en kunt je niet concentreren. Ook ervaar je meer angst, verdriet en woede. Wat je voorheen allemaal zelf deed, kun je nu niet meer opbrengen.

Je bent op, je kan niets meer en je lichaam geeft je nu een duidelijk signaal dat het allemaal zo niet meer door kan gaan. Je hebt je voortdurend weten aan te passen aan alles en iedereen. Je bent aan je eigen grenzen voorbij gerend. En daarbij heb je vooral rekening gehouden met anderen en heb je jehzelf keer op keer weggecijferd.

Hierdoor herkennen veel mensen een burn-out pas veels te laat. Je hebt nog het idee dat je nog steeds niet kunt stoppen, dat dan de hele boel instort. Maar des te langer je wacht, des te langer het ook duurt voordat je kunt gaan herstellen. Het is dan ook de hoogste tijd dat je eens aan jezelf gaat denken.

Dit is de reactie van je lichaam bij een burn-out
Je bent moet en je hebt nergens zin meer in. Je komt dan ook nergens meer aan toe. Je kunt duizelig zijn en pijn ervaren in je lichaam. Er zijn zelfs mensen die last krijgen van hartkloppingen. Je kunt opeens in huilen uitbarsten. Je wilt graag verder, maar je lichaam en geest weigeren dat.

In mijn therapie zijn 2 dingen heel belangrijk:
Leer je grenzen kennen, leer ze te stellen en leer weer te ontspannen. Want het is belangrijk dat je in staat bent om de spanning die je ervaart, dat deze weer weg kan vloeien.

Grenzen
Je lichaam is een goede graadmeter. Want het vertelt je wat goed voelt en wat juist niet. Als je meer contact weet te maken met je lichaam, dan kun je ook leren aanvoelen waar je grenzen liggen. Het belangrijkste hierbij is dat je ook bereid bent om naar je lichaam te luisteren. Aangezien de prijs hiervoor hoog is als je niet doet.

Neem contact op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.