Ervaringen

De afgelopen jaren heb ik veel verschillende cliënten kunnen helpen, hieronder lees je enkele ervaringen.

Weer dagelijks plezier
“Dankzij de support van Marjolein heb ik de afgelopen maanden kunnen werken aan de verwerking van een traumatische ervaring. Haar combinatie van therapie en EMDR hebben mij, naast een herstelde band met mijn vader, mijn vrijheid volledig teruggegeven. Waar soms een terras bezoeken niet eens meer kon, heb ik nu weer plezier in de dagelijkse dingen en ga ik er graag op uit! Een aanrader voor iedereen die zoekt naar een veilige plek om te groeien.”

Veel over mezelf heb geleerd
“In 2021 zat ik voor het eerst tegenover Marjolein en het voelde vanaf het eerste moment goed om daar te zitten en openlijk te praten over waar ik tegenaan liep. Marjolein gaf mij het vertrouwen door haar persoonlijke benadering en warmte.
Ze heeft mij geholpen om van mijn paniek- en angstgevoelens af te komen en om stress te reguleren. Door onze gesprekken heb ik geleerd waardoor deze gevoelens ontstonden en bovenal, hoe ik deze gevoelens kan meesteren. Maar waar ik haar het meest dankbaar voor ben, is dat ik veel over mezelf heb geleerd. Ze heeft mij bewust gemaakt van hoe sterk ik ben en vooral: sterker dan mijn gedachten. Door de waardevolle inzichten die ik heb opgedaan, voel ik mij een beter en vrijer mens.
Lange tijd vond ik het lastig om definitief afscheid te nemen van de fijne gesprekken. En ookal zit ik niet meer bij haar in de stoel, haar woorden helpen mij nog geregeld. ‘Het stemmetje van Marjolein’ noem ik het. En daarvan, neem ik geen afscheid.”

Mijn “nieuwe” IK
“Al geruime tijd liep ik rond met vage klachten. Na een uitgebreide intake, kon Marjolein gelijk de vinger op de zere plek leggen en sprak ze haar gedachten hardop uit zodat ik met haar mee kon denken wat nou het beste bij mij paste. Na de intake volgden er gesprekken die zowel inzichtgevend, emotioneel maar ook praktisch van aard waren. Ik was al jaren mezelf uit het oog verloren. Door therapie te volgen, ben ik veel dichter bij mezelf komen te staan en maak ik andere keuzes. Na ¾ jaar kan ik zeggen dat ik aan mijn “nieuwe” IK begin te wennen en dat het uitstekend bevalt. Dat er ook gelachen kon worden in therapie vond ik verademing. Marjolein is in staat om een sfeer te creëren waarin je je gehoord en gesterkt voelt. Dank daarvoor, ik ben blij dat ik de stap heb genomen om je te bellen.”

Haar aanpak is zeer persoonlijk
“Voor het eerst in mijn leven een paar EMDR-sessies gehad. Ik werd door Marjolein heel hartelijk ontvangen en voelde me meteen op mijn gemak. Ze nam uitgebreid de tijd om uit te leggen wat ze precies ging doen en wat ik van de therapie kon verwachten.

Haar aanpak is zeer persoonlijk en mede door haar positieve uitstraling en 100% aandacht ben ik na de sessies een stuk minder angstig geworden. Bedankt Marjolein!”

Sinds de therapie gaat er echt een wereld voor me open.
“Meer dan 20 jaar heb ik rondgelopen met een trauma uit mijn tienertijd. Ik had dagelijks, zowel in mijn privé leven als op het werk, veel last van de gevolgen van dingen die ik toen meegemaakt heb. Na een lang en goed intake gesprek met Marjolein van Lun bleek dat ik in aanmerking kwam voor EMDR therapie. Ik dacht van tevoren wel dat ik iets zou kunnen hebben aan deze therapie, maar nooit had ik kunnen hopen of voorspellen dat het me zoveel goeds zou brengen.

Uiteindelijk heb ik 3 EMDR sessies gehad bij Marjolein en ik sta daardoor veel sterker en meer ontspannen in het leven. De heftige gevoelens die bepaalde situaties bij me op konden roepen zijn er niet meer, de EMDR therapie heeft de emotionele lading weg genomen en hierdoor durf en kan ik veel meer, vooral het feit dat ik meer onbevangen in het leven sta is een resultaat wat ik wel voor ogen had toen ik aan de therapie begon, maar waarvan ik dacht dat het nooit zou gebeuren.

Sinds de therapie gaat er echt een wereld voor me open. Marjolein is een fijne gesprekspartner met een goed luisterend oor, daarnaast biedt ze de ruimte voor allerlei emoties en geeft ze het gevoel dat “alles” kan. Hierdoor voel je je vrij en niet belemmerd, wat natuurlijk helpt bij de therapie en het verwerken van emoties, het is goed om je te durven uiten en je het gevoel krijgt dat je serieus genomen wordt door degene bij wie je in therapie bent, zeker omdat je je juist dan heel kwetsbaar kan voelen en erg moeten open stellen. Ik ben Marjolein erg dankbaar voor het feit dat ze me heeft willen begeleiden tijdens het verwerken van mijn trauma middels een aantal EMDR behandelingen en raad inmiddels die mensen in mijn omgeving die ook wat hulp kunnen gebruiken aan om ook eens een afspraak te maken bij Marjolein.”

Praktische tips
“Marjolein heeft mij geholpen om bepaalde angsten die ik had om mijzelf te laten horen in groepen te overwinnen. Door samen te kijken waar het probleem vandaan kwam en praktische tips heb ik geleerd dat het niet zo eng is als ik altijd dacht. Ook heeft zij mij geholpen in de relatie met mijn partner. Door persoonlijke omstandigheden liep het moeilijk. De sessies die ik samen met mijn partner bij haar had, hebben ons inzicht gegeven in de problematiek en handvatten zodat we verder konden. Hier hebben we veel aan gehad.

Dank je wel voor deze goede hulp!”

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.