Verslaving

Als je verslaafd bent, dan kan je ergens niet meer mee stoppen. Je verslaving is dan ook één van de belangrijkste dingen in je leven. Soms is dit zo belangrijk geworden dat je jouw familie, vrienden of je werk vergeet.

Bij een verslaving ben je afhankelijk, van wat je gebruikt (alcohol, drugs, medicijnen, eten) of van wat je doet (seks, gamen, gokken). En dit alles richt veel schade aan. Zo bouw je schulden op omdat je de verslaving niet meer kunt betalen of je raakt familie, vrienden of zelfs je baan kwijt.

Signalen van een verslaving zijn:

  • je gebruikt meer of gaat langer door dan je van plan was,
  • je gebruikt vaker dan je van plan was,
  • je moet er veel aan denken of bent er veel mee bezig,
  • je hebt ontwenningsverschijnselen als je niet gebruikt,
  • je verliest steeds meer mensen om je heen, maar dit weerhoudt je er niet van om door te gaan,
  • je geeft veel geld uit aan je verslaving en als je geen geld meer hebt, leen je geld of je steelt het.

Wil je echt stoppen?
Vaak weet je niet zeker of je verslaafd bent. Wat belangrijk is, is dat je zelf echt wilt stoppen. Omdat het niet goed is voor jezelf en je omgeving. Ook wanneer je je schuldig voelt na het gebruik of het gedrag, of wanneer je merkt dat je omgeving (familie, vrienden) er last van hebben, dan is het goed om iets aan je verslaving te gaan doen.

Behandeling
Slechts een heel klein gedeelte van alle mensen die verslaafd zijn, zoekt hiervoor professionele hulp. En meestal pas als zij al lange tijd verslaafd zijn en de verslaving al veel kapot heeft gemaakt. Vaak ook na een lange periode van ontkenning van de verslaving. Dat is jammer, want er zijn goede behandelmethodes voor verslaving en de kans op herstel is groter als je tijdig hulp zoekt. Aarzel dan niet langer en neem contact met mij op. Want een verslaving overwin je zelden alleen.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Ik help je graag op weg.